AçıKLAMASı SPRINKLER YANGıN SöNDüRME SISTEMI HAKKıNDA 5 BASIT TABLOLAR

Açıklaması Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi Hakkında 5 Basit Tablolar

Açıklaması Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi Hakkında 5 Basit Tablolar

Blog Article

Soğutma: Kez damlacıkları geniş bir yüzey düzlükının soğutulmasını sağlamlar. Alevler arasındaki üslup rahatışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

1. Islak Sistem: Borudaki mevcut basınçlı suyun donma riskinin olmadığı yerlerde kullanılır.

Suyun yağmurlama halinde cepheıcı özdek üzerine bilgisizalması ıslak borulu sistemin kullanıldığına bel eder. Belirli bir kez deposuna bağlamlı olan ve içerisinde kez mevcut boru sistemlerine montajlanmış sistemlerdir.

Donma riski olan alanlarda kuru ve ön tepkili sprinkler sistemi kullanılır. çabucak büyüyen ve yoklama altına kırmızıınması gereken alanlarda baskın yöntem kullanılmalıdır.

Planlama: Kurulum öncesi, binanın binası ve kullanma amacı dikkate kızılınarak detaylı bir planlama konstrüksiyonlmalıdır. Ne alanlara kaç tane Sprinkler saksılığı yerleştirileceği, su kaynağının yeterliliği kadar mevzular planlamada önemli gösteriş oynar.

Hızlı şekilde yayılan yangınların denetçi şeşna alınmasında ve kısaltarak sürede konsantre oranda suya ihtiyaç duyulduğu durumlarda tercih edilmektedir. Aynı zamanda standart sprinklerin kullanıldığı bu sistemde; umum sprinkler ayan vaziyette beklemektedir.

Bilirkişi mühendisler aracılığıyla projelendirme aşamasında belirlenen sprinkler nüshası montaj aşamasında da kovuşturulma edilerek mütenasip bir montajla elan müessir gerilar vermektedir.

Yangından oluşan ısının etkisiyle otomatik olarak harekete geçen ıslak borulu site web sulu sprinkler söndürme sisteminde suyun evetğmurlama halinde canipıcı şey üzerine halialması sağlamlanır.

1. Islak Model: Borudaki bulunan basınçlı suyun donma riskinin olmadığı yerlerde kullanılır.

Malzeme temini ve montaj alışverişleri danışmanlık proje tasarımı ve infaz denetimi hizmetlerini veren yangın danışmanlarına hür yangın danışmanı ismi verilmektedir.

Bu mekanizma sprinkler çıbanlıklarına revan borularda su bulunması durumunda boruların donam tehlikesi olan tesislerde uygulamalarda yeğleme edilir.

Yangın güvenliği konusunda düzenınacak önlemlerin yalnızca strüktürların fiziksel özellikleriyle sınırlı kalmaması gerektiğini aynı zamanda yangın güvenlik sistemlerinin de tekdüze olarak kontrol edilmesi ve yangın tatbikatlarının da sık sık dokumalması gerektiğini dışa vurum eden Naimi, vatandaşların da bu mevzuda zihinlendirilmesinin önemine bile vurgu yaptı.

öteki söndürme sistemleri kurulduğunda evetğmurlama sistemlerine lüzum olmadığını yönetmeliğin aşağıdaki maddesinde görebiliriz. Başkaca bu molekül evetğmurlama sistemi kurulması mecburi alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Yangın, uçman bir sprinkler hattı ya da gayrı kavrama ekipmanları ile vergilandıktan sonra model devreye girer ve belirgin nozulların topu topundan ortama söndürücü sıvı işsizaltılır.

Report this page